fredag 11 augusti 2017

Led lampor watt motsvarar

Vi är vana vid att välja lampa utifrån sockelstorlek och antal watt. Vill du också spara pengar genom att minska din elförbrukning? För att förstå hur mycket man sparar på att byta till . Här nedan har vi gjort en bild som visar ungefär vad en klassisk standardglödlampas effekt i watt motsvarar i lumen.


Konvertera enkelt lumen till Watt från LED , glödlampor, halogenlampor och kompaktlysrör med vår konverteringstabell. Watt är en enhet som beskriver den energi som förbrukas av en lampa. Motsvarar vanligt dagsljus.


De två efterföljande siffrorna (30) motsvarar de två första siffrorna i . Jag har mätt upp effekten ( W ) till högre än vad som anges för lampan ? En tumregel är att tänka ungefär tio gånger . En ljuskälla kan vara en glödlampa, halogenlampa, lysrör eller led lampa. Effekt anges i watt , W. Belysning med ledteknik har blivit väldigt populärt då dess. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt. LED - lampa till motsvarande W -tal hos traditionella . En W halogenlampa motsvarar W glödljus, medan W lågenergi motsvarar W glödljus.


De nya färgerna på förpackningarna av ICA Homes lampor gör det lättare att hitta. Då väljer du en ljuskälla som maximalt motsvarar jämförelsevärdet 1watt. Hos Jula hittar du energieffektiva LED-ljuskällor i mängder av storlekar och former. Lampan motsvarar W glödljus.


Du hittar dem i alla former – som normallampor, päronlampor, klotlampor och kronljuslampor. LED lampor , LED-Gatulampor,. Om två veckor finns enbart led - lampor att köpa på Ikea. En LED -ljuskälla som motsvarar en watts glödlampa till exempel, kräver inte lika stor nominell belastning för samma ljusstyrka (endast ca nio watt ) och har . Den har ett ljusflöde på 3Lumen vilket ungefär motsvarar en gammal Watts.


W = W Varmvit (ØxL) mmxmm st. Billig matt LED normal lampa Esockel, watt , 1lumen. Ger ett behagligt ljus. Lumen: Välj en lampa på runt 8lm eller högre ( motsvarar ungefär w eller mer). Byt alla lampor i hemmet och spara en tusenlapp om året.


Bra belysning gör oss gladare (och gör att vi slipper snubbla över saker när vi går upp mitt i natten). Vi gillar energisnåla LED -ljuskällor bäst – de förbrukar . Anger effekten på lamporna. Ju mer effekt desto mer energi förbrukar lampan.


Det är ofta sant även för led lampor men inte riktigt. En LED med ljusflödet 4lm motsvarar alltså i runda slängar en 40W . Siffrorna ovan är ungefärliga och skiljer sig åt mellan olika lampmodeller. En lumen motsvarar det totala ljusflödet, lika med intensiteten (mätt i candela) multiplicerat. W med en lågenergilampa på 11–W och ändå få. K motsvarar det varma rödskiftande ljuset från glödlampor, . Osram Superstar Pin LED Lamps 3. Lågenergilampor watt - Vilken lågenergilampa ska jag använda?


Nedan är en tabell som visar ungefär vilken effekt på de olika lamporna som motsvarar varandra. På marknaden hittar man dock sällan mer än motsvarande Watt. Om ljusflöde i Lumen när du kan glödlampors effekt i Watt.


Watt en lågenergilampa motsvarar som glödlampan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg