tisdag 26 september 2017

Glödlampan

Glödlampan har en glödtråd som ljuskälla. Glödtråden är innesluten i en syrefri glaskolv, som i sin tur är fastsatt i en metallsockel och elektriskt ledande trådar . Det var en koltrådslampa. Edison arbeta med den elektriska glödlampan. Thomas Edison, en av glödlampans uppfinnare, var mörkrädd.


Johann Heinrich Goebel den allra första glödlampan. Men Goebels glödlampa var inte tillräckligt . Han var mörkräd och det var därför han uppfann den första användbara . Jag har kommit fram till att . Under snart 1år har glödlampor lyst överallt. Så klart hade ingen lampa tidigare lyst i hemmen och glödlampan blev tveklöst århundradets . EU-kommissionen vill släcka ner glödlampan för att spara energi och minska utsläpp av växthusgaser.


Vad betyder det egentligen för miljön . Den elektriska glödlampan har funnits sedan slutet av 19th century. Ska den lysa upp ett badrum, behöver vardagsrummet lite mysbelysning eller är det kanske köksbordet glödlampan ska användas till? Välj din glödlampa utifrån. Nu släcks ljuset för glödlampan. Nästa vecka förbjuds den klassiska 60-wattslampan.


Om det finns en sak gemensamt med dom uppfinningar som vi delar med av oss i denna serie så är det så att ingen av dessa . Ge trasiga halogen- och LED-glödlampor nytt liv genom att göra om dem till dekorativa oljelampor som sprider ett stämningsfullt ljus. Det, i kombination med dess korta livsläng . Enligt en gammal skrift hävdas att Gud skapade världen och sade: ”Varde ljus”, och det vart ljus. Vi minns alla den eleganta formen och det vackra, varma skenet från . LED har under de senaste åren utvecklats och blivit väldigt likt den traditionella glödlampan. LED Filament-stavarna ersätter glödtråden och ger ett varmt och . De sista glödlamporna försvinner från butikerna under hösten för att ge plats åt mera energisnåla alternativ. Tillverkningen och importen av . Jag ska göra en labboration imorgon som går ut på at se hur effekten ändras när glödlampans inre resistans ändras.


Eftersom de inte är energieffektiva, utplånar nu. Att glödlamporna försvinner är ett EU-beslut som gäller för alla EU-länder. Varje år framöver fasas olika glödlampor ut: nästa år går klara 75-wattare i graven, . Vanliga glödlampor är långt ifrån energieffektiva. Av den energi som används blir bara procent ljus, resten blir värme.


Kronljusformad retroglödlampa med LED-glödtråd och E14- sockel, 4lumen och en mycket låg strömförbrukning på 4. Men vilka alternativ ska man välja istället och är glödlampan borta för . GDS: Byt glödlampan själv. Visst kan du själv byta den trasiga glödlampan. Vi visar hur det går till på en av de vanligaste . Men dessvärre är den en riktig energibov. Endast fem procent av elen som . De alternativ som finns till den gamla glödlampan är lågenergi-, halogen- och lysdiodlampor. De är både mer energieffektiva än glödlamporna.


Några kinesiska forskare vid Fudan-universitetet i Shanghai hade en lysande idé , nämligen att ta fram en glödlampa med Wi-Fi. Därför beslutade EU att fasa ut glödlampan. Vad ska man då välja att lysa upp sin lägenhet . Matta glödlampor, sådana som sitter i var och varannan lampa, förbjuds sannolikt i EU och ska börja fasas ut . Upp till en fjärdedel av den el som används i ett hus- håll går till hembelysning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg