torsdag 24 maj 2018

Energimyndigheten belysning

Samtidigt gör du skillnad för miljön och sparar pengar . Ta reda på att du köper . Forskningen om ljus och hälsa är på framåtmarsch och när hela energisystemet måste ställas om kan belysning verka som lastbalanserare på . Under december röstade EU igenom reviderade ekodesignförordningar för belysning , bildskärmar samt kylar och frysar. Så här tolkar du etiketterna för lampor och armaturer. Med rätt ljus skapar du rum och atmosfär i ditt hem. Här hittar du alla våra tester som har med belysning att göra.


En välplanerad och energieffektiv belysning i trädgården och vid entrén och garageuppfarten är både välkomnande och skapar trygghet. Med mobilappen Lampguiden till hands får du hjälp att hitta rätt belysning för olika rum och olika funktioner. Därför beslutade EU-länderna gemensamt att stegvis fasa ut glödlampor och annan ineffektiv belysning till förmån för energieffektivare lampor . Varje år använder vi i Sverige 14TWh el till belysning. Vi utvecklar och förmedlar . Länkar – här hittar du användbara länkar. Få kunskap om energisnål belysning.


Enbart i Sverige skulle elanvändningen för all belysning kunna halveras om alla ineffektiva lampor skulle bytas ut mot dagens mest . Smart belysning är energisnåla och flexibla belysningslösningar som anpassar sig. Peter Bennich berättar om sitt . Allt du velat veta om belysning Och säkert lite till! Riksteatern idag, att helt enkelt prova den nya belysningen och . Vi på Black Ljusdesign är specialiserade på arkitektonisk belysning för. Detta som ett verktyg för att minska . Dimrad belysning längs gångvägar – så påverkas gånghastighet och läsbarhet. Genom att välja rätt lampor kan du också göra skillnad för miljön och spara pengar.


Ersätter du dina glödlampor med ny energieffektiv belysning kan du göra skillnad. Om byggnadens belysning är av äldre typ kan besparingar göras med byte till . LED håller mycket länge och. LED- belysning är små, punktformade ljuskällor, som. Den kan enkelt hjälpa dig att hitta rätt typ av belysning och samtidigt kan du spara . Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning är ett.


Drygt en tredjedel av Sveriges totala belysning består av lysrör. Det finns naturligtvis. Alla nya inköp av belysning bör vara LED i någon form. Spartips för belysning. Men hur stor elåtgången blir beror till stor del på vilken typ av belysning du väljer.


Ur denna möjlighet föddes tanken att skapa en testbädd för belysning. Kiruna har ett arktiskt klimat som varierar mellan kalla och mörka vintermånader och ljusa . Statsrådet Ibrahim Baylan (S). Inom belysningsområdet har vi bland annat arbetat med följande uppdrag:. Foto: Åke E:son Lindman.


Men du bör vara uppmärksam på elanvändningen i standby. Belysning står för en betydande del av elanvändningen i. Använd energieffektiv belysning. Energimyndigheten är nationell myndighet för energifrågor.


Sverige står belysning för en betydande del av elanvändningen och . Tycker du att det är svårt att hitta rätt lampor till belysningen hemma? De konstaterar att LED är en lönsam och miljömässigt . Appen innehåller också en vägledning för att hitta rätt belysning utifrån rum och funktion och en praktisk konverteringstabell från watt till lumen (ljusstyrka). Målsättningen är att halvera elbehovet för belysning i Sverige .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg