onsdag 13 januari 2016

Glödlampor watt

Vilken watt ska man ha på en LED-lampa. Vill du också spara pengar genom att minska din elförbrukning? För att förstå hur mycket man sparar på att byta till . I tabellen nedan kan du se ljusflödet, hur många lumen lampan ska ha för att du ska få lika mycket ljus som till exempel en watts eller watts glödlampa. Med samma mängd ljus sparar du ca energi jämfört med glödlampor. W) mäter endast energiförbrukningen och säger ingenting om hur mycket . Här nedan har vi gjort en bild som visar ungefär vad en klassisk standardglödlampas effekt i watt motsvarar i lumen.


Med dagens LED- lampor så kollar man på . Konvertera enkelt lumen till Watt från LE glödlampor , halogenlampor och kompaktlysrör med vår konverteringstabell. Under de senaste åren har vi fått alltmer energisnål belysning. Nedan finns en jämförelsetabell . Finns det LED- lampor som lyser som glödlampor? Enligt Europa direktiv så håller traditionella glödlampor på att fasas ut för att ersättas. Nu ska vi byta till LED-lampor och . Här hittar du lampor till alla slags armaturer.


Ljuskällor med LE lampor med färger, lampor som liknar glödlampor och en hel del annat. Du hittar dem i alla former – som normallampor, päronlampor, klotlampor och kronljuslampor. Gemensamt för alla våra LED-lampor är att de slösar på ljus men. De högsta effekterna är rörformade lampor upp till ett . Jämfört med en watts traditionell glödlampa drar en motsvarande LED-lampa under watt. Generellt sett sparar man på att byta ut en vanlig glödlampa . Som konstaterat drar LED-lampor mycket mindre ström, t ex en glödlampa drar 60W motsvarar en LED på Watt vilket är en minskning med hela.


Vi är vana vid att välja lampa utifrån sockelstorlek och antal watt. Anger effekten på lamporna. Ju mer effekt desto mer. För glödlampor och halogenlampor gäller att ju större effekt desto mer ljus. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt.


Eftersom LED lampor drar så mycket mindre energi, är det inte möjligt att jämföra. Det är tre olika tabeller som översätter från Watt till Lumen:. Genom att ersätta alla glödlampor med led- eller lågenergilampor kan du spara upp till 90. Normalformad glödlampa watt , Normalformad glödlampa watt. De flesta har lärt sig ungefär hur stark en eller watts glödlampa är, men ljusstyrka mäts egentligen i Lumen och inte watt som betecknar hur mycket energi . Den varmvita och energieffektiva LED-lampan LED STAR CLASSIC A ersätter konventionella watt -lampor med en effektförbrukning på bara watt.


Nu när glödlamporna försvinner kan det vara bra att veta hur. Watt (W) Ju högre wattal, desto mer energi drar lampan. För gamla glödlampor pratade man om Watt men Watt är inte längre så intressant när det gäller LED eftersom ju lägre Watt med bibehållen Lumen ju mer . Tidigare har vi tittat på . Glödlampa Trifa, Tysk kvalitetslampa.


Billig matt glödlampa, normal Esockel, watt , 2volt. Dimbar, tänds direkt, perfekt färgåtergivning. Erik Klinga från Gycklargruppen TRiX berättar upplysande fakta om ljuskällor och hur du kan bli mer.


Hos NetOnNet finner du ett energisparande sortiment av LED-lampor. W dimbar kronlampa, LE E1 4lm. T ex watt (W) som anger hur mycket el lampan drar och Lumen (lm) som . En 40W glödlampa och en 7W LED-lampa avger ungefär lika . Lampor och Belysning, Känner du dig ofta trött och tömd på energi? Beurer Brightlight kompenserar för bristande solljus, exempelvis under vintermånaderna.


Halogenlampa, dimbar, ersätter vanlig glödlampa. Lågenergi-, halogen-, LED- och glödlampor. Starka glödlampor , Watt och mer, svarar för de flesta brandfallen i fråga om belysningsanordningar.


Armaturbränder är en ofta återkommande brandorsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg