tisdag 25 augusti 2015

Ljusstyrka glödlampa

Att jämföra ljusstyrkan hos olika lamptyper kan vara. En ljuskälla kan vara en glödlampa , halogenlampa, lysrör eller led lampa. Jämför med lumen som tittar på ljusstyrkan i flera riktningar från ljuskällan.


Hur tänker man om man ska byta ljuskälla? Vilken watt ska man ha på en LED- lampa. Vill du också spara pengar genom att minska din elförbrukning?


När du ska välja lampa så titta i första hand på hur mycket ljus lampan ger. Här kan du jämföra med den gamla glödlampan så att du . Med samma mängd ljus sparar du ca energi jämfört med glödlampor. Jämfört med en watts traditionell glödlampa drar en motsvarande. I listan anges också minsta och högsta ljusstyrka som kan fås med vald dimmer, mätt . Beroende på om du använder en klassisk glödlampa eller en lågenergi-, halogen- eller LED- lampa står också ljusstyrkan i olika enheter. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt.


Med glödlampa menar man de lampor som vi tidigare använde som vanligtvis var på 2 eller watt. I dagsläget kan vi uppnå samma ljusstyrka på . Det är framför allt tre enheter som du behöver känna till för att kunna välja rätt LED- lampa. Lumen (lm) = lampans ljusstyrka. Kan närmast jämföras med watt hos . När du väljer din lampa kan du i filtret på vänster sida välja E27-lampor med en dimbar funktion. Med dimbara lampor kan du kontrollera dess ljusstyrka.


Watt är endast ett begrepp för en lampas elförbrukning och säger egentligen inget om själva ljusstyrkan. Icakuriren hjälper dig hitta rätt lampa till rätt plats. En uppsjö av lampor att välja mellan i affären men vilken lampa passar egentligen till. Välj ett riktat ljus med ljusstyrka på minst 4lumen. Länge talade man om watt som om det vore ett mått på ljusstyrka , i alla fall när det gällde glödlampor , men som många vet är watt egentligen ett mått.


Viktigast skulle nog många säga är ljusstyrkan. Man vill inte komma hem med en för svag lampa. De flesta har lärt sig ungefär hur stark en eller watts . Watt har länge varit ett smidigt sätt att mäta ljusstyrkan hos olika typer av. Därför har man beslutat att införa lumen som enheten för att beskriva ljusstyrkan på en lampa.


Som hjälp för att hitta ersättningslampa finns översättningstabeller . Om du vill ha ljusstark belysning ska du välja en LED- lampa med minst 8lumen. Glöm klara eller matta glödlampor. Vissa lysrörslampor har fortfarande en viss fördröjning innan de når full ljusstyrka , vilket kan bli problem i . Ljusutbytet för glödlampor kan dock variera.


Lampan har en effekt på Watt och emitterar med en sammanlagd ljusstyrka på 420 . Ljusstyrka hos projektorer kan mätas i lumen. När man en gång i tiden nästan uteslutande använde glödlampor var det en enkel match att välja ut rätt ljusstyrka. Då visste man ungefär hur starkt ljus . Ljusstark LED- lampa som passar i små armaturer, endast 48mm diameter och. Gårdsbelysning, parkbelysning m. LED lampa för ersättning av kvicksilver- . För skala, ger en 60-watts glödlampa glödlampa 8lumen, en 40-watts. Detta extraljus har 12st 5w Cree XP-G RLED med en ljusstyrka nära 5lumen . En LED- lampa drar watt medan en gammal glödlampa watt.


Med flera färger och justerbar ljusstyrka , erbjuder Yeelight Smart LED- lampa ännu mer ljusstyrka jämfört med vår första . Reflektorlampor med smal spridningsvinkel har högre ljusstyrka i candela än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg