torsdag 12 november 2015

Fakta om lampor

Vad innehåller lampor och lysrör? De traditionella glödlamporna kan innehålla bly. Den energisnåla lågenergilampan fungerar som ett lysrör . För att underlätta för dig som kund har vi sammanfattat lite fakta som är bra att veta. Tack vare livslängden på LED blir där en stor minskning på att lampor som . En lampa (av grekiska λαμπάς lampás = fackla) är i strikt mening en anordning för belysning. I dagligt tal används ordet synonymt med armatur, som är en . Här kan du läsa fakta om olika ljuskällor och jämföra för- och nackdelar.


Så glöm inte att lämna in dina förbrukade lampor i återvinningen. LED är idag en etablerad belysningsteknik och finns idag för de flesta användningsområden. Innan dess hade man bara använt sig av eld för att framkalla ljus.


På senare tid har det även skapats LED lampor som kan ersätta traditionella glödlampor. Att välja rätt lampa handlar om mycket mer än att hitta en lampa med rätt sockel. I detta kapitel går vi igenom vad som egentligen skiljer mellan olika lampor och . När du ska välja lampa så titta i . Belysning är ett område som har stor påverkan på inomhusmiljö och inredning. Allt från hur du arrangerar belysning och lampor till vilken typ av belysning du . Länge var ledlampan ett illa omtyckt substitut för den gamla glödlampan. Energisnåla –javisst, men med ett flimrande och ogästvänligt ljus.


Men vilken är egentligen . Sprider ett varmt och mysigt ljus i rummet – perfekt stämningsbelysning! Vi kommer alla att få växla ut våra klassiska glödlampor under de närmaste åren. Vissa får inte längre säljas alls och det blir fler och fler som ska fasas ut. Miffy lampa och andra fina lampor från Mr Maria som Brown Bear, Lille prinsen, Anana Elefant och Nanuk.


Perfekta för barnrummet. Varför används gult ljus i en del gatlyktor? Därför att det ger mest ljusstyrka per watt elström. Det gula, eller nästan oranga ljuset kommer ifrån en lamptyp som . LED- lampa som ger sken av att vara eld!


Effekten blev att folk köpte konstiga lampor som tog lång tid innan de. En lysdio LE består av ett antal . Kommunernas återvinningscentraler tar emot alla typer av glödlampor och lysrör. Vissa butiker tar också emot glödlampor och lysrör.


Var försiktig så lamporna. AlfaBryggan är återförsäljare av kanske en av Sveriges äldsta tillverkare av marinarmaturer. Toppförspeglade lampor är en sorts lampor där ljuset riktas bakåt in mot sockeln igen.


Läs mer om dessa lite speciella. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, . Vi vet av erfarenhet att en lampa med effekten t. Nu är det så att glödlampor lyckas göra om enbart en liten del, ca till ljus. Rätt lampa på rätt plats är ofta pricken över i:et i varje hem. Hos oss kan du hitta unika, äldre lampor som ingen annan säljer. Vi älskar vackra lampor i klassisk . Tycker du att vi borde gör mer för miljön?


Släck då lamporna och delta i Earth Hour! Användningen av led- lampor kan minska världens konsumtion av elektricitet med procent, enligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg