måndag 30 maj 2016

Glödlampa som inte blir varm

Det är känt att glödlampor blir mycket varma när de har varit på ett tag. Ja, för er som inte vet . Livslängden på en LED- filamentlampa är gånger längre än på en glödljuslampa. Efter över 1år i våra hem är det nu slut för den klassiska glödlampan. När du köper en LED- lampa , förvänta dig inte att spara pengar direkt. LED- lampan blir fortfarande varm men på grund av kylflänsen, sprids . Att välja rätt lampa handlar om mycket mer än att hitta en lampa med rätt sockel.


Lågenergilampan tar dock lång tid att starta och är inte dimbar. Ljuset från en spotlight är som starkast i mitten av ljuskäglan och blir allt svagare ut mot kanterna. Den anges i kelvin (K) och beskriver hur varmt eller kallt ljuset är.


Att hitta rätt ljus är inte alltid så lätt! Ljus mäts i lumen - inte Watt. LED-lampan utvecklar mindre värme än en glödlampa. Kom också ihåg att eftersom så lite energi krävs för en LED- lampa blir den inte speciellt varm när du använder den.


Sparar cirka procent energi jämfört med motsvarande glödlampa. Hög värmeutveckling i förhållande till ljusutbyte - vissa halogenlampor blir väldigt varma. Inte alla Led-lampor går att dimra. Det är sedan länge känt att LED lampor inte blir lika varma som. En LED- lampa som används för att ersätta en befintlig glödlampa eller . Så här är det, elektroniken i de starkt lysande ledlamporna blir varm.


Men själva ljuskällan, dioderna, avger . Eftersom så lite energi krävs blir lampan inte speciellt varm , vilket är en klar . Lampan blir oerhört varm , och bör inte bytas direkt efter släckning. Jämfört med halogen och Glödtrådslampor är en LED lampa ungefär 8-10ggr mer effektiv. För att denna spänning inte ska skapa en ännu högre effekt och värme finns det en inbyggd säkring i lampsockeln. Många blir rädda av smällen och tror att det beror på en säkerhetsbrist. Vet du inte vad du ska välja när det gäller LED?


Glödlampor och halogenlampor blir mycket varma och därför måste du vara mycket försiktig när du behöver . Effektmotstånden blir mycket varma och skall skruvas mot metall för värmeavledning. Plastdetaljer eller kablar får inte komma i kontakt med effektmotstånden. Tack vare livslängden på LED blir där en stor minskning på att lampor som. LED- lampor tål inte hög värme och är direkt olämpliga i en bastu, ugn eller liknande. Det är inte helt lätt att jämföra en LED- lampa med andra ljuskällor.


LED- lampor har ingen värme i sin ljusstråle vilket kan vara en stor fördel i vissa fall, . Rekommendationen är att man inte ska använda en lampa under för vanlig . Man ska inte brottas med en gris – båda blir leriga men grisen tycker om det. Att omvandla av elen i en glödlampa till värme är alltså ett . Denna eleganta ELED- lampa tillför säkert, fräscht och miljövänligt ljus till ditt. Jämfört med en traditionell glödlampa , så blir LED lampan inte alls lika varm , . Vilken lampa har mysigast ljus och minst påfrestande flimmer? Vill du ha fina varma och mysiga färger i till exempel vardagsrummet,.


En del ledlampor flimrar, men oftast märker man inte det bara genom att titta på lampans ljus. Två modeller blir helt flimmerfria: Star (400lm) och Biltema (430lm). Vid brinntider på ca timmar om dagen blir livslängden minst år. Kan man få LED med varmt sken? Dels för att dagarna blir mörkare och mörkare och belysning alltså blir viktigare för varje dag, men.


Därför blir en lysrörslampa inte lika varm som en glödlampa , vilket gör den energieffektiv: du sparar hela jämfört med en vanlig glödlampa. Glödlampan har fasats ut inom EU, vilket innebär att lamporna inte får. LED-ljuskällor blir inte lika varma som andra ljuskällor.


En halogenlampa är en slags glödlampa som innehåller halogengas, vanligen jod eller brom. Halogenspotlights och strålkastare blir ofta mycket heta och ljusstarka i ljusriktningen. Normallampa med skymningsrelä.


Halogenlampor innehåller inte något kvicksilver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg