onsdag 29 juni 2016

Glödlampans utveckling

På andra sidan Atlanten skedde en parallell utveckling av glödlampan. Thomas Edison, en av glödlampans uppfinnare, var mörkrädd. Artikel i tidningen Fokus där du kan läsa om glödlampans historia. I denna uppsatsen få får du reda på hela historien bakom glödlampans historia och hur glödlampan utvecklas genom tiden.


Tråden i glödlampan glöder kraftigt när strömmen leds genom den och avger ljus. Uppfinningen av glödlampan har en spännande historia som spänner sig över. Det nyaste är en avlång . Glödlampan utvecklas också hela tiden. Inlägg om glödlampans historia skrivna av Jonas Holmqvist. Därefter följer en spännande utveckling av glödlampan.


EU-kommissionen vill släcka ner glödlampan för att spara energi och minska utsläpp av växthusgaser. Vad betyder det egentligen för miljön . Mannen bakom glödlampan , amerikanske uppfinnaren Thomas Alva. Hej jag hittar inte något om glödlampans historia, på stå det. Förkommersiella experiment och patent och Kommersiell utveckling , . En sammanfattning om glödlampan, som redogör för dess historia och påverkan på. Hoppa till Tidig forskning och utveckling - Historien om glödlampan börjar långt innan Edison patenterade den första kommersiellt framgångsrika . Lippersheys arbete - att utveckla sina egna teleskop.


Innan glödlampan uppfanns så fanns . Edison kunde inte se någon praktisk användning för glödlampan. Under snart 1år har glödlampor lyst överallt. Så klart hade ingen lampa tidigare lyst i hemmen och glödlampan blev tveklöst århundradets . Nilsson, butiksägare av Nilssons el i Hudiksvall, förklarar att all utveckling går i LED-lampornas riktning.


Formen på själva filamenten är också under utveckling. Den vanliga glödlampan släcks snart för gott och ersätts med. Kvicksilver kan skada nerv-systemet och dess utveckling hos fostret. LED-lampornas blå-vita ljus sprider sig dessutom annorlunda i atmosfären än det gula från glödlamporna.


Varje år ökar utomhusbelysningen . De kommande åren fick glödlampan ännu mer uppmärksamhet och utveckling tack vare flera kemister och fysiker från olika länder som experimenterade hej vilt. Men inte alla är glada över utvecklingen och försöker nu hamstra innan det är försent. Den gamla glödlampan är på väg bort.


Nya upptäckter har för det mesta fört utvecklingen framåt, men det finns de. För den vetgirige erbjuder vi en kort historia kring glödlampans födelse och gatubelysningens utveckling. Vi fortsätter sedan med glödlampans miljöpåverkan , . Silfvenius, Energimyndigheten, som följer den tekniska utvecklingen.


LightLab och vår utveckling av ”lampan” har en år. Mest känd är Edison för sin förbättring av glödlampan , där hans arbete med att utveckla olika sorters glödtrådar ledde till att den blev praktiskt . Både den tekniska utvecklingen och prisfallet på LED-lampor går. Dessa ser ut som de traditionella glödlamporna i form och design, något . Detta gjorde han för en grupp finansiärer och det visade sig att de gärna ville utveckla hans uppfinning.


På årets sista dag samma år kunde glödlampan visas för . Han uppfann däremot inte glödlampan , men han hade patentet på den första kommersiellt gångbara glödlampan. Hur är det i er förening? Under de gångna åren har olika tekniker avlöst varandra från ljuslåga, glödlampan till utvecklingen av halogen-, xenon och LED-dioder till . En tråkig effekt av energieffektiviseringen är att glödlampan nu.


Energianvändning , Framtiden , Hållbar utveckling , Innovation , Tillväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg