torsdag 10 november 2016

Led watt motsvarar

Vi är vana vid att välja lampa utifrån sockelstorlek och antal watt. Vill du också spara pengar genom att minska din elförbrukning? För att förstå hur mycket man sparar på att byta till . Här nedan har vi gjort en bild som visar ungefär vad en klassisk standardglödlampas effekt i watt motsvarar i lumen.


Konvertera enkelt lumen till Watt från LED , glödlampor, halogenlampor och kompaktlysrör med vår konverteringstabell. Motsvarar vanligt dagsljus. De två efterföljande siffrorna (30) motsvarar de två första siffrorna i . LED (A light Emitting Diode) eller lysdiod som den också kallas, är mycket. Istället för effekt så tittar man på ljusflödet hos LED lamporna.


Ljusflödet beskrivs i Lumen. Lathunden hjälper till att jämföra mellan effekt för . Effekt anges i watt , W. Belysning med ledteknik har blivit väldigt populärt då. Watt är effekten av en ljuskälla och förkortas med W. Då får du en grov uppfattning om hur många Watt ljuset motsvarar hos en . Den här tabellen ger en överskådlig bild vid bytet till en annan typ av lampa för att få motsvarande ljus.


Bulb from Watt to Lumen. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt. Tabell för att omvandla tradionell glödlampe styrka till Lågenergi eller LED. Idag jobbar LjusExperten med de ledande inom ljuskällor: LEDVANCE , OSRAM,. En tumregel är att tänka ungefär tio gånger . Alla glödlampor går att justera med dimmer.


Tabellen visar hur du i vissa fall kan översätta ljusflöde i lumen hos en LED - lampa till motsvarande W -tal hos traditionella glödlampor. Om ljusflöde i Lumen när du kan glödlampors effekt i Watt. Watt en lågenergilampa motsvarar som glödlampan. W med en lågenergilampa på 11–W och ändå få.


LED -lampa till motsvarande W -tal hos traditionella . Du hittar dem i alla former – som normallampor, päronlampor, klotlampor och kronljuslampor. En W halogenlampa motsvarar W glödljus, medan W lågenergi motsvarar W glödljus. Nedan är en tabell som visar ungefär vilken effekt på de olika lamporna som motsvarar varandra. W dimbar kronlampa, LED , E1 4lm.


Finns endast i vissa butiker. Hos Jula hittar du energieffektiva LED -ljuskällor i mängder av storlekar och former. Led watt kan ganska enkelt räknas om gånger ca 6-7x så 22W det . Innan LED -tekniken fick sitt genombrott så mätte man ljusstyrkan i antal watt , medan man nu.


Rekommenderad pris kring 4kr, men . Hej, har en armatur med esockel med märkning max watt kan man sätta i en 5w LED vilket egentligen ska motsvara watt glödljus. Specialister på inomgårdsprodukter för det moderna lantbruket. Vi har kunniga säljare och snabba . Men med LED kan två produkter med samma watt ge olika mycket ljus beroende på hur den . Tabellerna visar hur du i vissa fall kan översätta ljusflöde i lumen hos en LED - lampa till motsvarande W -tal hos traditionella lampor.


Minska energiförbrukningen . När man köper lampor så handlar det ofta om hur många watt de har, 1. En LED -ljuskälla som motsvarar en watts glödlampa till exempel, kräver inte lika stor nominell belastning för samma ljusstyrka (endast ca nio watt ) och har . Lumen: Välj en lampa på runt 8lm eller högre ( motsvarar ungefär w eller mer). Om två veckor finns enbart led -lampor att köpa på Ikea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg