måndag 26 februari 2018

Styrka på glödlampor

Tidigare, för glödlampor , användes effekt (Watt) för att beskriva hur starkt glödlamporna lös, men idag, med ljuskällor i LE anger watt enbart energibrukningen. Hur ska jag välja styrka på en LED ljuskälla till. Med samma mängd ljus sparar du ca energi jämfört med . Att välja rätt lampa handlar om mycket mer än att hitta en lampa med rätt sockel.


I detta kapitel går vi igenom vad som egentligen skiljer mellan olika lampor och . En ljuskälla kan vara en glödlampa , halogenlampa, lysrör eller led lampa. I många äldre armaturer har man en utbytbar ljuskälla. Med led-teknikens intåg har . Watt är endast ett begrepp för en . Lumen mäter ljusflödet från en ljuskälla totalt i alla riktningar och passar därför bäst för rundstrålande ljuskällor såsom glödlampor och lysrör.


Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt. Den september försvann de sista rundstrålande glödlamporna. Men vad ska du välja i stället?


Icakuriren hjälper dig hitta rätt lampa till rätt . Ljusets styrka anges i lumen och inte i watt. För inte allt för länge sen definierade man en lampas styrka med watt. Idag har du säkert sett att lampförpackningar också visar lampans Lumen. Vilken styrka ska mys- och arbetslampan ha?


Vi reder ut vilken lampa. Här behövs bara pyttesmå lampor , som lyser med 2-lumen. Enligt Europa direktiv så håller traditionella glödlampor på att fasas ut för att ersättas av mer energieffektiva alternativ. Klar glödlampa normal med sockeltyp E27. LED- lampor skall källsorteras som El- och elektronikavfall.


När du står vid hyllan med mängder av lampor och ska välja styrka är det sannerligen en stor djungel. Tänds till full styrka direkt och är dimbara. Du undrar säkert hur du ska tänka när du är van med det . Diameter mm Höjd mm Spänning: 2volt . Glödlampor används nuförtiden främst inom . Riktat ljus får du av lampor som har en skärm som inte släpper igenom ljus på sidorna, utan den är öppen i botten och riktar allt ljus nedåt.


Ljusflödet anger hur mycket ljus en ljuskälla avger. Det gör att ljuset blir. Enheten för ljusflöde är lumen (lm).


När man jämför lampor med varandra är det viktigt att titta på lumenvärdet . Lys upp med miljoner färger och dra fördel av de superflexibla möjligheterna . Tänk på att variera både ljusets styrka och placering för att skapa dynamik. Om du alltid valt lampor baserat på armaturens watt kan det kännas krångligt att hitta rätt lampa. Den här guiden förklarar de viktigaste begreppen. Köp glödlampor , halogenlampor, lågenergilampor och led- lampor snabbt, tryggt. LED-tekniken är den så här långt mest energisnåla teknik som finns för att ersätta den klassiska glödlampan.


Här i butiken har vi valt ut produkter att . Hos oss på Belysningskungen hittar du ett brett utbud av olika typer av LED glödlampor , i varierande styrka och form. Vi erbjuder endast högkvalitetsprodukter . En halogenlampa är en slags glödlampa som innehåller halogengas, vanligen jod eller brom. I halogenlampan är temperaturen hos glödtråden högre än i en . Om det står watt på LED-lampan kan den ha olika färg och styrka på skenet beroende . Här har vi samlat alla våra glödlampor av större modell.


Efter den september får inga fler 60-watts glödlampor levereras till. Philips LED-ljuskällor finns i många olika former och storlekar. Våra ljuskällor använder upp till mindre energi än traditionella lampor.


Halogenlampor (och tidigare glödlampor ) är temperaturstrålare med ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg