måndag 12 mars 2018

Ljusstyrka led lampor

Hur tänker man om man ska byta ljuskälla? Vilken watt ska man ha på en LED - lampa. Vill du också spara pengar genom att minska din elförbrukning? Vi är vana vid att välja lampa utifrån sockelstorlek och antal watt. En ljuskälla kan vara en glödlampa, halogenlampa, lysrör eller led lampa.


Jämför med lumen som tittar på ljusstyrkan i flera riktningar från ljuskällan. Spara pengar, energi och på miljön med LED ! Det är framför allt tre enheter som du behöver känna till för att kunna välja rätt LED - lampa. Lumen (lm) = lampans ljusstyrka. Kan närmast jämföras med watt hos . Många dimmers utformades från början för glödlampor och ljusstyrkan ändrades i regel via en väggmonterad vridströmbrytare.


En LED -ljuskälla som motsvarar . Här går vi igenom allt du behöver tänka på om ljusstyrka , . LED - lampor är det mest energieffektiva alternativet på marknaden för. Beroende på om du använder en klassisk glödlampa eller en lågenergi-, halogen- eller LED - lampa står också ljusstyrkan i olika enheter. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt. Länge talade man om watt som om det vore ett mått på ljusstyrka , i alla fall när det gällde glödlampor, men som många vet är watt egentligen ett mått på effekt. Genom att ange ljusflödet i lumen kan man direkt jämföra lampornas ljusstyrka.


Till vänster traditionell halogen- lampa och till höger en led -diod. Candela är den internationella standardenheten, SI, för ljusstyrka. Om du vill ha mer diskret belysning bör ljusstyrkan ligga runt 3lumen.


Vid mätning av ljusstyrka placeras lampan i ett sfärisk format klot som mäter allt ljus som lampan utsöndrar för att på så sätt få fram lampans totala antal lumen. Reflektorlampor med smal spridningsvinkel har högre ljusstyrka i candela än. En 40W glödlampa och en 7W LED lampa avger ungefär lika mycket ljus men . Philips LED -ljuskällor finns i många olika former och storlekar.


Våra ljuskällor använder upp till mindre energi än traditionella lampor. Läs om lampans ljusstyrka och hur du väljer rätt ljuskälla för dig. Lampor med längre hållbarhet . Titta på videoklippet om du vill lära dig mer om dimbara lampor . Förutom att välja ljusstyrka (effekt) på sin nya ljuskälla behöver man även välja färgtemperatur, som mäts i kelvin(K). Du byter enkelt önskad ljusstyrka på lampan genom att släcka för att sedan direkt tända lampan igen. På så vis kan du snabbt och enkelt stega genom de olika . Stilfull GULED-spotlight som ger både miljövänligt och billigt ljus.


Denna 6W LED - lampa motsvarar en 50W glödlampa i ljusstyrka. Kompakt LED -panel i aluminium med justerbar ljusstyrka och färgtemperatur. Lampan tänder omedelbart utan uppvärmningstid och kan utan problem monteras i en kapslad armatur, kyla påverkar inte lampans ljusstyrka.


Du tänder lampan och den lyser med 1 ljusstyrka , släck och tänd snabbt och den lyser cirka , . LED lampor håller i många år och är dessutom mindre känsliga för vibrationer. Ljusstyrkan bibehålls mer eller mindre. Om två reflektorlampor har samma ljusstyrka i candela så kommer lampan med . Vid kallt väder kan lamporna tappa upp till hälften av sin ljusstyrka , men det finns ändå vissa lågenergilampor som är lämpade att användas utomhus. Vissa lampor kan bara dimmas till 10– av full ljusstyrka.


Aura OptiTHF – LED-retrofit lysrör med hög ljusstyrka. Annonsen listad under . Tekniken är under utveckling när det gäller ljusstyrka , färgåtergivning och . Det här är inte fallet med LE de slås på omedelbart och med 1 ljusstyrka. Ljuset bildar därmed inte några tydliga skuggor.


Riktat ljus från en skrivbordslampa ger dig bra belysning där du behöver den. YPPERLIG LED bordslampa 199 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg