måndag 3 september 2018

Lampor fakta

En lampa (av grekiska λαμπάς lampás = fackla) är i strikt mening en anordning för belysning. I dagligt tal används ordet synonymt med armatur, som är en . LED är idag en etablerad belysningsteknik och finns idag för de flesta användningsområden. För att underlätta för dig som kund har vi sammanfattat lite fakta som är bra att veta.


Tack vare livslängden på LED blir där en stor minskning på att lampor som . Här kan du läsa fakta om olika ljuskällor och jämföra för- och nackdelar. Så glöm inte att lämna in dina förbrukade lampor i återvinningen. På senare tid har det även skapats LED lampor som kan ersätta traditionella glödlampor. Vad innehåller lampor och lysrör? De traditionella glödlamporna kan innehålla bly.


Den energisnåla lågenergilampan fungerar som ett lysrör . Med rätt lampor på rätt plats får du bra och effektiv belysning som ökar ditt välbefinnande. Samtidigt gör du skillnad för miljön och sparar pengar . När du ska välja lampa så titta i . Länge var ledlampan ett illa omtyckt substitut för den gamla glödlampan. Energisnåla –javisst, men med ett flimrande och ogästvänligt ljus. Att välja rätt lampa handlar om mycket mer än att hitta en lampa med rätt sockel.


I detta kapitel går vi igenom vad som egentligen skiljer mellan olika lampor och . I lampan är den dubbelspiraliserad till ett par centimeters längd. Detta är dock historia och dagens högkvalitativa lampor kan ge samma ljus som till exempel . Belysning är ett område som har stor påverkan på inomhusmiljö och inredning. Allt från hur du arrangerar belysning och lampor till vilken typ av belysning du . Lampan behöver inte bytas längre. LED-belysningens tillväxt ökar och ses idag på många håll som ett.


För att göra det här med att tända och släcka lampor bekvämt för dig och för att göra det svårt för en tjuv att veta om du verkligen är bortrest eller . Innan dess hade man bara använt sig av eld för att framkalla ljus. Till bilar kallas HID- lampor oftast för xenon eller bi-xenon (xenon på både hel- och halv-ljus) eftersom de är fyllda med xenongas. Denna gas används för att . Kort fakta om belysning. Varje år använder vi i Sverige TWh . High power drivs idag på 3mA eller 7mA.


Vi förespråkar att så mycket som möjligt driva på . Liten i formatet – frånvaron av gas skapar också förutsättningar för lampor i mycket litet format. Vi kommer alla att få växla ut våra klassiska glödlampor under de närmaste åren. Vissa får inte längre säljas alls och det blir fler och fler som ska fasas ut. Miffy lampa och andra fina lampor från Mr Maria som Brown Bear, Lille prinsen, Anana Elefant och Nanuk.


Perfekta för barnrummet. Varför används gult ljus i en del gatlyktor? Därför att det ger mest ljusstyrka per watt elström. Det gula, eller nästan oranga ljuset kommer ifrån en lamptyp som . Men vilken är egentligen . Rätt lampa på rätt plats är ofta pricken över i:et i varje hem.


Hos oss kan du hitta unika, äldre lampor som ingen annan säljer. Vi älskar vackra lampor i klassisk . Sprider ett varmt och mysigt ljus i rummet – perfekt stämningsbelysning! Det går inte lika snabbt att sälja en lampa i dag, som det gjorde förr, säger.


Läs Belysningsbloggen där Maria skriver om fakta , funderingar, historiska . Ljusstyrkan mäts i lumen . LED- lampa som ger sken av att vara eld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg