måndag 11 februari 2019

Bas kontoplan

Se även separat dokument . Kontoplanen (kontonummer och kontonamn) inom BAS -konceptet kan laddas ner här. BAS - kontoplanen är en kontoplan för bokföring. Baskontoplanen för statliga myndigheter är frivillig att följa. Den bidrar dock till en . Du kan istället välja att själv upprätta konton, då ska varje konto tilldelas ett nummer . En kontoplan är en förteckning över alla konton en verksamhet använder för att bokföra. Kontoplan BAS är en standardiserad sådan och innehåller väldigt . Sedan ett antal år ansvarar Srf konsulterna för uppdatering av innehållet i BAS - produkterna.


Du vet väl att som medlem eller ansluten hos Srf . Du som bokför behöver en kontoplan. Skapad i en arbetsgrupp tillsatt av Svenska Arbetsgivareföreningen tillsammans med Sveriges Industriförbund. Grundar sig till viss del på BAS standardkontoplan för företag. En baskontoplan används vid inköp och försäljningar. Planen är indelad i grupper, vilket förenklar det fortsatta arbetet med ekonomin.


Samtliga konton som företaget använder sig av utgör den så kallade kontoplanen. BAS -kontoplanerna är ett slags standardiserade kontoplaner som består av konton och kontoindelningar anpassade till gällande lagar och . Det är en ideell förening vars . I vissa fall kommer ett kontonummer inte ha samma innebörd i den nya kontoplanen. Ackumulerade avskrivningar på byggnader.


Tom rad med denna markering anger borttaget konto. En kontoplan innebär att kontona fördelas i olika klasser och får ett namn, en förteckning av konton helt enkelt. Exempelvis finns det inom den löpande . Eftersom alla företag strävar . En standardiserad kontoplan som kan användas av alla företag, oavsett företagsform. FastBAS utarbetas i samarbete mellan Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna och innehåller konton för alla typer av fastighetsägare och . En kodplan som tagits fram av Mekanförbundet och Svenska Arbetsgivarföreningen. Bas kontoplanen innehåller kontoklasser.


Tillgångar Kontoklass Tillgångskonton. Skuldkonton Kontoklass Skuldkonton och eget kapital . En bra kontoplan underlättar bokföringen betydligt. Det lönar sig utan vidare att använda dem som bas för kontoplanen. Nya kontoplaner anpassade till den nya . Läs mer om kontoplanen här!


Listan innehåller de konton som finns angivna i den kontoplan du valt. Många leverantörer av bokföringsprogram marknadsför sin . I skärmlistan med konton finns alla konton i kontoplanen , genom att välja knappen till vänster. Användes vid övergången från äldre kontoplan till EU- Bas 97. Kommun-Bas En normalkontoplan för kommunernas externa redovisning 3. Bas - kontoplanen för näringslivet hanterar dessa kostnader.


För att man ska få en ordning i sin bokföring använder man en kontoplan när man bokför sina verifikationer. Normalt vill du konvertera. BAS (gamla kontoplanen ) till Aktiebolag – EU (nya kontoplanen ). Visita tar gärna emot synpunkter som kan förbättra kontoplanen och . Var och en kan alltså konstruera sin egen kontoplan , om man så vill. Däremot är det en fördel om BAS -kontoplanens nummer följs eftersom det . Du kan läsa mer om nyheterna på BAS webbplats, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg