fredag 8 februari 2019

Labbrapport elmotor

Jag valde att ta upp elmotorn som laboration i högstadiet eftersom jag märkt att det är en laboration som uppskattas av eleverna. En elmotor kan sägas vara en omvänd generator. Elmotorn omvandlar elektrisk energi till rörelseenergi.


I en elmotor finns en spole som är . Jag sitter här och klurar på labbrapporter. En labbrapport beskriver utförandet av en laboration eller ett experiment. Alla labbrapporter följer en särskild mall för att de ska vara lätta att förstå och kunna . Om man ska bygga en elmotor börjar man först . Det är en vanlig genre inom utbildningar på olika . Detta görs genom tre försök där spänningen mäts när en stavmagnet. I en labbrapport i Fysik skrivs för att dokumentera ett experiment.


I en god labbrapport ska man dock inte bara beskriva laborationen, utan också analysera. Han kunde då visa att den elektriska generatorn och den elektriska motorn i princip är en och samma maskin. Labbrapport : Tillverka en elktromagnet. Om vi inte hade haft en elmotor då skulle vi inte.


Och sen står det att man ska bygga en ringklocka, elmotor och transformator! Tillverka världens enklaste elmotor av ett batteri, koppartråd och några neodymmagneter. Detta experiment visar hur sambandet mellan elektricitet och . Cecilias och min laboration! Använd kopieringsunderlag till labbrapport. Modellbil utrustad med solfångare och elmotor.


Den elektriska energin omvandlas till rörelseenergi i bilens elmotor. Du behöver inte göra någon labbrapport. Kan man göra en magnet av. Nästan alla apparater eller maskiner som har en elmotor använder magnetism, såsom . Av elmotorer finns det många modeller, men funktionen grundar sig för dem alla på växelverkan mellan elektromagneter. För C: Genomförd labb, fullständigt ifylld labbrapport.


För A: Genomförd labb, labbrapport med en slutsats där du kopplat dina resultat till teorin ( reaktionsformel). Dokumentation av ett praktiskt bygge av en elmotor. Frågan är: Vad sker när . Förstå hur en elmotor fungerar. En generator kan se ut som en elmotor - även invändigt. Men istället för att skicka in ström - som man gör i en elmotor - så roterar man istället motorns axel, där . Nyfiken på naturvetenskap s. Välj texter ur kapitel Magnetism.


Tänk på att det är en demonstrationsmaskin! I verkligheten kanske motorn drivs med solenergi – som är gratis. Med elektrisk energi kan man ju driva en elmotor. Mät spänning och strömstyrka för en cell.


Försök få en lysdiod eller lampa att lysa. Fortsatt bygge av elmotor. Idag började vi bygga var sin elmotor på labbet. På lektionen genomgicks hur en labbrapport ska skrivas. Prov: Mekanik Sker gruppvis, personer, varav uppgift skall skrivas enskilt som labb rapport.


En kortare labbrapport om mätning i krets av spänningsdelningslagen i punkter, samt Ohms lag. Experimentet utfördes för att få demonstrerat . Arbetsgång: Planera – Pröva – Förbättra – Pröva igen – Skriva labbrapport. Uppgiften är att bygga en mycket enkel elmotor med hjälp av ledningstrå magnet . Registreringstyp, E-märkt. Fordonsutrustning, För fordon med ljuslängdsreglering (el). Allmän information, Utan elmotor för . Handledning (engelsk): Utförlig bygg- beskrivning . Med vindgeneratorn kan vindenergins omvandling till ström demonstre- ras.


Magnetiska fält har ett stort användningsområde i dagens samhälle allt från simpla elmotorer till att kontrollera plasma i fusionsreaktorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg