onsdag 28 januari 2015

Lampor ljusstyrka

För att kunna avgöra om LED- lampan du funderar på att köpa är ljusstark nog, kan du . En ljuskälla kan vara en glödlampa, halogenlampa, lysrör eller led lampa. Jämför med lumen som tittar på ljusstyrkan i flera riktningar från ljuskällan. När du ska välja lampa så titta i första hand på hur mycket ljus lampan ger. Här kan du jämföra med den gamla glödlampan så att du . Köp din belysning och dina lampor hos oss!


Belysningsguiden hjälper dig att hitta rätt belysning. LED- lampor är det mest energieffektiva alternativet på marknaden för. I listan anges också minsta och högsta ljusstyrka som kan fås med vald . Tack vare livslängden på LED blir där en stor minskning på att lampor som. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så svårt. Upptäck hur Philips ljuskällor gör din vardag ljusare.


Läs om hur vi hjälper dig att välja lampor med rätt mängd ljus för alla aktiviteter. Watt har länge varit ett smidigt sätt att mäta ljusstyrkan hos olika typer av. Vid mätning av ljusstyrka placeras lampan i ett sfärisk format klot som mäter allt ljus . Beroende på om du använder en klassisk glödlampa eller en lågenergi-, halogen- eller LED- lampa står också ljusstyrkan i olika enheter. Till vänster traditionell halogen- lampa och till höger en led-diod.


Om du vill ha ljusstark belysning ska du välja en LED- lampa med minst 8lumen. För att hjälpa dig med det beslutet har Philips gjort en praktisk guide som hjälper dig att avgöra den bästa. Med dimbara lampor kan du kontrollera dess ljusstyrka.


När du dimrar en lampa minskas dess ljusstyrka. Denna funktion gör det möjligt att minska din . I och med utveklingen av nya lampor med lägre energiförbrukning så kan man inte längre jämföra olika lampor utifrån deras effekttal . Lumen anger ljusstyrka. Många dimmers utformades från början för glödlampor och ljusstyrkan ändrades i regel via en väggmonterad vridströmbrytare. En LED-ljuskälla som motsvarar . Länge talade man om watt som om det vore ett mått på ljusstyrka , i alla fall när det gällde glödlampor , men som många vet är watt egentligen ett mått.


Reflektorlampor med smal spridningsvinkel har högre ljusstyrka i candela än . När man en gång i tiden nästan uteslutande använde glödlampor var det en enkel match att välja ut rätt ljusstyrka. Då visste man ungefär hur starkt ljus . Prestanda representerar kvalitet, ljusstyrka och effekt, men även disciplin, passion och framgång. Bil med NIGHT BREAKER UNLIMITED lampor. Nya lampor i bilens strålkastare kan göra stor skillnad för ljuset, men det gäller att.


De flesta biltillverkare prioriterar livslängd framför ljusstyrka. LED fungerar det ändå inte riktig överallt ännu. Ljusstyrka förlust under livslängd. En ny beröring släcker lampan.


För att ställa in ljusintensiteten: Rör lite längre vid den mörka kulan. Lampans ljusstyrka justeras – upp. Egentligen är Watt inget mått på ljusstyrka utan ett mått på lampans effekt, det vill säga hur mycket energi lampan gör av med. Bara av glödlampans effekt . Candela (cd) anger hur stor mängd ljusstyrka en reflektorlampa avsöndrar. Säg att du har en krets med många lampor där några är serie- och några är parallelkopplade.


Hur kan man rangordna vilka lampor som lyser . LED-, halogen- och lågenergilampors ljusstyrka anges i lumen. Lampor med 2lumen kan användas där du skulle haft en watt stark lampa. Dessa lampor är i princip små lysrör, som innehåller en ytterligt liten. Man skiljer på belysning och ljusstyrka. En lampa eller stearinljus har en viss ljusstyrka.


När ljuset träffar en yta blir den belyst. Styrkan på belysningen är det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg