tisdag 11 juli 2017

Led lampa lumen

Vi är vana vid att välja lampa utifrån sockelstorlek och antal watt. Här nedan har vi gjort en bild som visar ungefär vad en klassisk standardglödlampas effekt i watt motsvarar i lumen. Lumen förkortas lm och är SI-enheten . Vi svarar på de vanligaste frågorna som ställs när du ska köpa nya lampor. Lär dig mer om LED och lumen. Att räkna om mellan det traditionella glödljusets Watt som för många av oss är en måttstock för hur mycket en lampa lyser behöver inte vara så.


En ljuskälla kan vara en glödlampa, halogenlampa, lysrör eller led lampa. Wattalet blir alltså lägre medan antalet lumen bibehålls. Ljusflöde anges i lumen (lm) och kallas ibland endast lumen. Vad betyder led och lumen? Led och lumen förekommer ofta vid val av pannlampa - men vad betyder de egentligen.


Till vänster traditionell halogen- lampa och till höger en led -diod. Ljusstyrkan kan mätas i enheterna candela, lux eller i lumen , tre storheter som bygger. Du hittar dem i alla former – som normallampor, päronlampor, klotlampor och kronljuslampor. Vill du göra ditt hem mer energieffektivt?


Välkommen in och fynda! Spara pengar, energi och på miljön med LED ! Nu används istället lumen för att ange hur starkt en lampa faktiskt lyser. För att göra detta tydligare använder man lumen som förkortas lm.


Därför är det viktigt att hålla . Tyvärr kan de två enheterna inte jämföras direkt. Istället för effekt så tittar man på ljusflödet hos LED lamporna. Lathunden hjälper till att jämföra mellan effekt för . Behöver du starkare ljus i rummet så skall du välja en . Hur ska jag välja styrka på en LED ljuskälla till.


Den här tabellen ger en överskådlig bild vid bytet till en annan typ av lampa för att få motsvarande ljus. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. Jämförelsen är en uppskattning och . Alltid hög kvalité till ständigt lågt pris. Byggbranschens nöjdaste kunder.


Stora byggvaruhus med Drive-in. I och med utveklingen av nya lampor med lägre energiförbrukning så kan man inte längre jämföra olika lampor utifrån deras effekttal . Använd ihop med ett upphäng för att skapa en komplett armatur. Lyser upp över arbetsplatsen, köksbänken eller . Lampa i klarglas med innovativ LED- filamentteknik. Filament är utformat för att efterlikna trådarna i en klassisk glödlampa, . Slim- LED lampa från Brennenstuhl för både inom- och utomhusbruk med en strömförbrukning på 30W och skymningsrelä samt rörelsevakt. Den kantiga lampan har en effekt på Watt, vilket är procent mindre än 75- wattsglödlampan.


LED - lampa med hög lumen och E27-sockel. Lite om LED -ljuskällor. LED -tekniken har verkligen börjat få fotfäste på marknaden. Det var inte många år sedan man inte visste vad LED var och ett LED -lysrör . En tumregel är att tänka ungefär tio gånger . Kom ihåg att titta på lumenvärdet när du . Om frågan handlar om att ni vill behålla samma ljusflöde ( lumen ) som . Så hur mycket ljus får man ur en LED - Lampa egentligen? För att kunna jämföra olika ljuskällor (lampor) skall man ange ljusmängden i LUMEN.


Kort beskrivning om vad du behöver veta om LED-lampor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg