onsdag 19 juli 2017

Vad innehåller led lampor

Jag har mätt upp effekten (W) till högre än vad som anges för lampan? Vi hör ordet LED - lampa hit och dit, men vad är egentligen LED för någonting och hur fungerar det? LED står för Light Emitting Diode, vilket är lysdiod på . Lågenergilampan innehåller en liten del kvicksilver som är en farlig metall. På senare tid har dioderna kommit att ersätta.


Men vad kännetecknar en LED - lampa ? Vet du inte vad du ska välja när det gäller LED? Fakta om LED-lampor - Lampinfo lampinfo. LED är idag en etablerad belysningsteknik och finns idag för de flesta användningsområden. Lysdioder i jämförelse.


En LED - lampa som får 2volt från vägguttaget eller lampsockeln måste därför innehålla en transformator. I detta kapitel går vi igenom vad som egentligen skiljer mellan olika lampor och vad. Dimbara LED downlights innehåller ofta dyra dioder av hög kvalitet. En LED - lampa drar lika lite eller mindre energi än en vanlig lågenergilampa och är därmed en mer miljövänlig lampa. Den innehåller dessutom inget kvicksilver . Halogenlampor innehåller volfram, och kan innehålla bly.


Tyvärr innehåller lågenergilampan lite kvicksilver, vilket gör den till ett lite sämre alternativ jämfört med LED. LED är väldigt miljövänlig då den inte innehåller några skadliga ämnen såsom bly, kvicksilver. VAD BETYDER ALLA FÖRKORTNINGAR? Fördelarna med LED är att de är både energisnåla och miljövänliga.


Det kan nästa vara omöjligt att hitta en belysning som inte innehåller ledlampor idag. Varför har lysdioder slagit igenom så mycket och vad är det som är så bra . LED lampor inte innehåller några miljöfarliga ämnen så ska dom källsorteras . Här kan du läsa information om LED lampor. Vad är en LED - lampa ? De är inte speciellt känsliga för mekaniska påfrestningar eller låga temperaturer och de innehåller inga miljöfarliga ämnen som bly och kvicksilver. Det är från ögats känslighetskurva, se figur som man har definierat vad. Jag bytte ut halogenerna i min takbelysning till led - lampor.


Alla varianter har sina fördelar och nackdelar och vad som är bäst beror på. Lampan innehåller både elektronik och mjukvara och kan behöva . Har du någon gång råkat vidröra en tänd halogenlampa vet du vad jag pratar om. Här nedan finns en detaljerade beskrivning på vad siffrorna i IP-skydden står för: Första siffran:. Det är inte enkelt att veta vad man behöver i form av LED -belysning när man gör. Denna typ av lampa innehåller halogen, ett grundämne som reagerar lätt med.


LED utvecklas fortfarande och idag vet ingen riktigt vad begränsningarna i . Andra fördelar med en LED - lampa jämfört med en glödlampa är att den har . Att byta ut en befintlig glödlampa mot en LED - lampa innebär en generell energibesparing. En LED - lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller. De dåliga innehåller elektronik. LED - lamporna är extremt små halvledar-dioder som kan ge upphov till ljus.


LED innehåller inga farliga tungmetaller, ett problem som. Jag tänkte koncentrera mig här på LED - lampan eftersom den till skillnad från lågenergilampan inte innehåller farligt kvicksilver. De två främsta fördelarna. Jaha, men vad säger 4lumen då? Bättre ljusutbyte (effekt) än traditionellt glödljus och halogen.


Mycket låg värmeutveckling. Innehåller inga giftiga ämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg