onsdag 9 mars 2016

Dubbdäck cykel test

Fler dubbar ger inte automatiskt bättre grepp på vägen, visar Testfaktas test av nio vinterdäck för cykel. Testvinnaren har minst antal dubbar och . Föga förvånande ger dubbdäck på cykeln skarpare grepp på is än däck utan dubb men våra tester visar också att det är stora skillnader i grepp . Testfakta har ett eget cykeldäckstest för dubbdäck : Billigt . Tillhör du också de där hårdhudade som förlägger vinterträningen utomhus så är dubbdäck verkligen något att ta i beaktelse. Cykeldäck avsedda för vinterbruk . Det är inte bara bilar som kräver andra däck under vintern för att fungera lika bra som det är tänkt.


Länsförsäkringar har tillsammans med VTI testat ett antal däck för att. Om nån är intresserad så finns det ett test på vinterdäck här:. Ett par dubbdäck på cykeln är en bra försäkring när vinterhalkan slår till. Det är varken pris eller antal dubb som avgör vilket dubbdäck som är bäst till cykeln.


Det visar två olika tester genomförda av VTI . Kylan närmar sig och halkan är snart ett faktum. Dubbdäck till cykeln är en bra livförsäkring när halkan kommer. Men väggrepp och kvalitet skiljer sig åt mellan olika modeller, visar ett test.


Dubb - och vinterdäck till cyklar finns i en mängd olika storlekar och former. Här går vi genom vad som finns och vad du behöver tänka på. Här får du råd och tips om dubbdäck och vad som är viktigt för säkrare vintercykling så du slipper halka på isfläcken.


När snön och isen kommer är dubbdäck ett måste om man ska kunna ta sig fram med. Att ha bra väggrepp i kyla är mycket viktigt, då är vinterdäck att rekommendera. Helst dubbade däck som är gjorda för kyla och frosthalka. Grovmönstrade däck försedda med rejäla dubbar. Perfekta på snö och is.


Ny, förbättrad konstruktion där dubben sitter fast i däckstommen . Syftet med denna studie har varit att jämföra väggreppet för olika dubbade cykeldäck , samt ett par odubbade vinterdäck, genom tester med . Se alla aktuella tester på vinterdäck i vårt vinterdäckstest. Vilket dubbdäck har bäst väggrepp och komfort? Läs vilka som vunnit Bäst i test. Svensk forskning visar att dubbdäck på cykeln funkar. Mattias Hjort och Anna Niska, testade fyra olika dubbdäck och två sommardäck.


Forskare i Sverige har tittat på dubbdäckens hälsopåverkan i det långa loppet, det vill säga under hela livscykeln. Michelins nya dubbdäck med rekordmånga dubb är nu tillgängligt på marknaden. Däcket X-Ice North vann samtliga vinterdäckstester som . Men det finns inga garantier för att däck utan dubb fungerar lika bra som ett däck. I det här testet har vi bedömt tre olika modeller på dubbfria vinterdäck, och . Nedan visas tester av dubbdäck. Testar av och information om . Forskare vid Chalmers påstår att dubbdäck tar fler liv än de räddar.


Vårt test av pannlampor visar att det skiljer mycket i ljuskvalitet och komfort mellan . Det finns både vinterdäck och dubbdäck för cyklar. Nu börjar det bli halt och den försiktige byter till vinterdäck på sin cykel. Punkteringsskyddat cykeldäck med dubb.


Välj dubbdäck om du ska cykla på vintern. Dubbdäck är populära vinterdäck i stora delar av landet och tester visar även att de får bäst betyg när det är snö och is på vägbanan. I en omfattande däck- test som gjorts av det finska laboratoriet Wheel Energy på.


Vi har gått igenom de bästa. Och något annat som testet visat är att just antalet dubbar på cykeldäcken inte .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg